Top 5 mituri false despre resume-uri, mitul 1

21 December 2009

Fiindcă au apărut o serie de legende despre cum ar trebui să arate un resume, vă oferim informaţii despre câteva mituri despre subiect. Mitul 1: Numărul de pagini e de bază! Regula o-singură-pagină e probabil cea mai comună prostie vehiculată despre CV …

Fiindcă au apărut o serie de legende despre cum ar trebui să arate un resume, vă oferim informaţii despre câteva mituri despre subiect.

Mitul 1: Numărul de pagini e de bază! Regula o-singură-pagină e probabil cea mai comună prostie vehiculată despre CV-uri. Chiar dacă în România nu e aşa răspândită, e bine să ştiţi că NU trebuie să micşoraţi fonturi, să măriţi marginile şi alte tertipuri care fac cv-ul să arate ca naiba doar ca să încapă toată experienţa pe o singură pagină.

Lucrul ăsta era probabil important atunci când erai student, sau erai încă la primul job, dar acum ai 5 joburi în spate şi tu încă încerci să te încadrezi pe o pagină? Nu e ok!

Există desigur şi reversul medaliei. Sunt oameni în căutare de job care au senzaţia că dacă resume-ul lor se întinde pe 5-6 pagini vor fi luaţi mai în serios de cei care caută candidaţi pentru poziţii de vârf.

Pe scurt, calitatea contează. Dacă ai avut un singur job nu ai voie să te întinzi pe şapte pagini, iar dacă ai avut 3 joburi relevante cu o grămadă de realizări nu te chinui să înghesui totul pe o singură pagină.

Iar dacă ţi se pare totuşi că ţi-a ieşit prea lung şi n-ai ce să tai, poţi să îţi faci un resume mai scurt în care să te concentrezi doar pe experienţă, iar realizările, prezentările, cursurile, hobby-urile pot să stea pe o anexă care să poată fi ignorată dacă recruiter-ul s-a plictisit dupa primele 2-3 pagini şi totuşi să nu rişti să nu vadă informaţia importantă.

Mâine un nou articol cu următorul mit…