Munca la domiciliu – cum identificăm înşelătoriile

30 March 2005

Foarte multe persoane consideră că munca la domiciliu poate fi o soluţie pentru un câştig mare, dar mai ales rapid. Din păcate, un lucru prea frumos ca să fie adevărat. Mi-am propus să trec în revistă câteva din cele mai întâlnite înşelătorii practicat …

Foarte multe persoane consideră că munca la domiciliu poate fi o soluţie pentru un câştig mare, dar mai ales rapid. Din păcate, un lucru prea frumos ca să fie adevărat. Mi-am propus să trec în revistă câteva din cele mai întâlnite înşelătorii practicate în acest domeniu. De asemenea, este de notat că schemele de afaceri şi de muncă la domiciliu ocupă unul din primele locuri atunci când vine vorba de înşelătorii şi fraude pe internet.

Există două scheme majore în acest domeniu. Prima se referă la diverse activităţi practicate acasă şi care implică trimiterea de corespondenţă, asamblarea de diverse obiecte sau alte joburi pentru care se presupune că ai fi plătit de o companie ca şi un angajat. Desigur, există şi câteva afaceri legitime de acest gen, însă cele mai multe oferte de acest tip sunt înşelătorii. A doua se referă la oferte prin care eşti “ajutat” să începi o afacere proprie acasă, în diferite domenii legate de obicei de retail, sau alte domenii în care singuri bani care vor apărea vor fi cei care vor intra în buzunarele celui care pune la cale frauda. Şi desigur, aici chiar există numeroase afaceri respectabile care chiar se ocupă cu aşa ceva. Cel mai important este să ştii cum să le deosebeşti.

Lista cu diverse înşelătorii pe care încep să v-o prezint nu este ordonată după vreun criteriu ci sumarizează doar câteva din cele mai populare scheme de înşelăciune. Sperăm ca aceste exemple să vă ajute atunci când veţi lua în considerare o astfel de intreprindere.

1. Asamblarea de obiecte “Angajatul” este încurajat să asambleze jucării, păpuşi sau alte obiecte, cu promisiunea unei rate de plată mare pentru fiecare bucată. Tot ceea ce ţi se cere este să plăteşti o taxă pentru kitul de start şi primele componente. Sună bine? Ei bine, o dată ce primul lot de obiecte este finalizat veţi descoperi că firma respectivă vă comunică simplu că “produsele finale nu respectă specificaţiile companiei” şi sunt refuzate. Asta în cel mai bun caz. Oricum, firma respectivă face bani vânzând kiturile de pornire şi părţile componente. Deci v-aţi ales cu un set de obiecte pe care nu le veţi putea vinde nimănui.

Nota: — va urma —